Dimata zag eindelijk de juiste mentaliteit: ''Dat is wat ik onthou''

Dimata zag eindelijk de juiste mentaliteit: ''Dat is wat ik onthou''

28-12-2018 10:13
16

Anderlecht sloot het roerige jaar 2018 donderdagavond af met een 3-0 zege op Waasland-Beveren. Landry Dimata was met twee doelpunten nog maar eens van grote waarde voor paars-wit. De spits roemde na afloop echter vooral de teamprestatie.

''We hebben de juiste mentaliteit laten zien. Er werd veel gewerkt voor elkaar. We hebben een ploeg gezien. Dat is echt het woord. Dat is wat ik van deze match onthou, dat er echt een team stond, dat er teamspirit was. Daardoor konden we het verschil maken'', was Dimata voor de camera van RSCA TV zeer te spreken over de mentaliteit van zijn medespelers.

Dimata trekt daardoor met enige positiviteit de winterstop in. ''We kunnen op vakantie vertrekken met een enigszins positief gevoel, maar we zijn er natuurlijk nog niet. We gaan nog moeten terugslaan'', beseft Dimata.

Hij benadrukt dat het mentale aspect daarbij belangrijk blijft. ''Tijdens de winterstop moeten we ons concentreren en voorbereiden op het tweede deel van het seizoen om er met dezelfde spirit als vandaag (donderdag, nvdr.) aan te beginnen. Dat zou fantastisch zijn, besluit de topschutter van de Brusselaars.

Lees ook: Kums maakt de balans op: "We mogen onmogelijk van een topgevoel spreken"