'Real Madrid breekt met 'wintertraditie' en nadert akkoord met Manchester City'

'Real Madrid breekt met 'wintertraditie' en nadert akkoord met Manchester City'

28-12-2018 09:17

Manchester City gaat het Spaanse talent Brahim Diaz zo goed als zeker kwijtraken aan Real Madrid. Zowel Marca als Mundo Deportivo pakt vrijdagochtend uit met het nieuws dat beide clubs nagenoeg akkoord zijn over de negentienjarige linkspoot.

Wanneer beide grootmachten het definitief eens zijn over een afkoopsom van vijftien miljoen euro, kan Diaz een zesjarig contract in het Estadio Santiago Bernabeu ondertekenen. Real Madrid lijkt hem bovendien in de eerste week van het nieuwe jaar te willen presenteren.

Manchester City wilde Diaz, in 2014 opgepikt bij Malaga, graag behouden, maar heeft volgens beide media geen keus. De Spaanse jeugdinternational wilde na ruim vier jaar Engeland weer dichtbij zijn familie zijn en liet de club weten dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Wanneer Diaz daadwerkelijk overkomt van The Citizens, breekt Real Madrid met een opvallende 'traditie': De Koninklijke heeft al bijna vier jaar lang geen spelers gehaald tijdens de winterstop. Lucas Silva, in januari 2015 opgehaald bij Cruzeiro en momenteel verhuurd aan zijn oude club, is tot op heden de laatste winterse aanwinst.