Is Vanaken Genk-sterkhouders de baas? Ik heb constant een hoog niveau gehaald

Is Vanaken Genk-sterkhouders de baas? "Ik heb constant een hoog niveau gehaald"

28-12-2018 08:45
28

Ruud Vormer scoorde donderdag tegen Sporting Lokeren zijn laatste doelpunt als Gouden Schoen. Mogelijks blijft de trofee bij Club Brugge, want Hans Vanaken wordt getipt als de te kloppen man. De spelmaker van Blauw-Zwart blikt alvast vooruit.

De 26-jarige middenvelder wil nu vooral genieten van een weekje rust. "Eerst zal ik genieten van mijn vakantie en daarna gaan we op stage", aldus Vanaken bij Het Laatste Nieuws. "Heel veel tijd om over over de Gouden Schoen na te denken zal er dus niet zijn."

Een bekroning
Een must is het niet, maar toch zou Vanaken verheugd zijn mocht hij de Gouden Schoen winnen. "Het zou wel een mooie bekroning zijn voor een fantastisch jaar. Ik heb constant een hoog niveau gehaald en mijn statistieken waren goed. Voor mezelf was dit een schitterend 2018."

Naast Vanaken worden ook Alejandro Pozuelo en Leandro Trossard genoemd als kandidaat-winnaars. "Ik weet niet wat de stemmers zullen doen, maar winnen zou voor mij een mooie beloning zijn", besluit de spelmaker van Club Brugge.