Cercle Brugge boekt miljoenenverlies: ‘AS Monaco helpt de club’

Cercle Brugge boekt miljoenenverlies: ‘AS Monaco helpt de club’

27-12-2018 13:45 Laatste update: 13:46
1

Cercle Brugge promoveerde afgelopen seizoen naar de Jupiler Pro League. Het Laatste Nieuws meldt dat de club een verlies van iets minder dan 7,5 miljoen euro heeft geleden.

Voorzitter Frans Schotte verduidelijkt. “Maar dat was ingecalculeerd. Als je wil promoveren, moet je investeren. Zo simpel is dat. En als je dan promoveert, moet je opnieuw investeren. In infrastructuur, in spelers, in de technische staf, in de verdere omkadering.”

“Wij zijn zo van vier naar twaalf administratieve krachten in vast dienstverband gegaan”, gaat Schotte verder. “Onze technische staf is verdubbeld qua bezetting. En van 1B naar 1A stijgen betekent ook: betere spelers, dus een duurdere groep. Qua loonmassa, qua premies. Die investering hebben wij gedaan.”

AS Monaco
Meerderheidsaandeelhouder AS Monaco helpt Cercle. “Bij de overname heeft Monaco zich geëngageerd om mee het bedrijfsverlies te dragen, en dit voor een periode van vier jaar. Dat zijn de zogenaamde ‘aanloopverliezen’. Wij weten nu al dat er ook volgend jaar nog verlies zal geboekt worden, maar minder.”

“Omdat pas na verloop van tijd het rendement van de investeringen volgt: meer wedstrijdinkomsten, meer sponsoring, meer tv-gelden... Daarom heeft Monaco dus meteen na de promotie een kapitaalsverhoging van 7 miljoen euro doorgevoerd”, besluit Schotte.