Hazard opgenomen in lijst met 'sprintkanonnen': slechts vier spelers doen beter

Hazard opgenomen in lijst met 'sprintkanonnen': slechts vier spelers doen beter

27-12-2018 10:13

Thorgan Hazard beleeft een knalseizoen bij Borussia Mönchengladbach. De Rode Duivel is alomtegenwoordig met doelpunten en assists, waardoor zijn elftal op de derde plaats overwintert in de Bundesliga. Opvallend: Hazard flitst niet enkel mét de bal, maar ook zonder.

Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor lijstjes en ook Der Kicker brengt verschillende overzichten over de prestaties in de eerste seizoenshelft. In de lijst met spelers die de meeste sprints aflegden, staat Hazard op een knappe vijfde plaats. Per wedstrijd legt hij gemiddeld 30,3 sprints af. Slechts vier spelers doen beter.

De trotse koploper is Wout Weghorst, de Nederlandse spits van VFL Wolfsburg. 'In totaal sprintte de Vfl-aanvaller 560 keer in 1410 gespeelde minuten, wat neerkomt op 35,1 sprints per negentig minuten', schrijft Kicker. De top-vijf bestaat verder uit Marco Reus (33,3 sprints per negentig minuten), Danny da Costa (30,8 sprints) en Philipp Max (32,2 sprints).

In de lijst met spelers die de hoogste snelheid halen tijdens hun sprints, is geen plek voor Hazard. De snelste sprinter van de Bundesliga is Achraf Hakimi van Borussia Dortmund: bij hem werd een sprintsnelheid van 35,10 kilometer per uur gemeten.