Sport: 'Barcelona trekt zich terug uit miljoenenstrijd voor concurrent Vermaelen'

Sport: 'Barcelona trekt zich terug uit miljoenenstrijd voor concurrent Vermaelen'

27-12-2018 09:22
5

Goed nieuws voor Thomas Vermaelen? Het is 'bijna zeker' dat Matthijs de Ligt zijn loopbaan níet bij FC Barcelona vervolgt. De negentienjarige captain van Ajax is te duur voor Barça en bovendien is het maar de vraag of De Ligt überhaupt in aanmerking komt voor een basisplaats bij de kampioen van Spanje.

Sport schrijft dat donderdag. Het moet volgens de Spaanse 'heel gek lopen' wil De Ligt in 2019 tóch aan de slag gaan in Camp Nou. Een megatransfer naar Juventus of één van de grootmachten uit de Premier League is op dit moment veel waarschijnlijker. 

Barcelona wás geïnteresseerd in De Ligt, maar de club haakte blijkbaar af bij het horen van de vraagprijs van de verdediger. Ajax verlangt minstens zeventig miljoen euro voor De Ligt. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft daarnaast een aanzienlijk salaris in gedachten voor zijn cliënt. Sport weet dat Raiola inmiddels in gesprek is met Manchester United en Juve. 

Na lang wikken en wegen zag Barça bovendien op sportieve gronden af van de komst van De Ligt, schrijft Sport. Voor de tiener zou het komend seizoen namelijk erg lastig worden om een basisplaats af te dwingen. Barcelona-trainer Ernesto Valverde zit met onder meer Gerard Piqué, Clément Lenglet en Samuel Umtiti ruim in de keuzemogelijkheden. Ook zit Thomas Vermaelen nog bij de club en werd Murillo onlangs naar Catalonië gehaald.