'Mister 100' Hazard schiet Chelsea voorbij Watford en over Arsenal

26-12-2018 22:30

Chelsea heeft de vierde plek in de ranglijst na twee uur heroverd op Arsenal, dat op 1-1 bleef steken bij Brighton & Hove Albion. The Blues wonnen dankzij jubilaris Eden Hazard hun Boxing Day-wedstrijd op bezoek bij Watford.

De vervelende blessure en de daaropvolgende trieste aftocht van Rode Duivel Christian Kabasele was lange tijd met meest besproken moment van de eerste helft, die in de blessuretijd echter tot leven kwam. Na knullig balverlies van Watford op het middenveld werd Hazard bediend door Mateo Kovacic. Onze landgenoot omzeilde doelman Ben Foster met een heerlijke sleep en schoot zijn honderdste goal voor Chelsea binnen.

Toen de spelers even later aan de thee gingen, stond er echter een 1-1 stand op het bord. Jose Holebas legde een hoekschap net buiten het strafschopgebied neer en Roberto Pereyra volleerde de bal met uiterste precisie in de hoek.

The Blues keken in de tweede helft weer naar Hazard, die bovendien een beetje hulp van Foster kreeg. De doelman kwam onnodig zijn doel uit en liep de jubilaris omver: Hazard hield zijn zenuwen in bedwang en schoot de toegekende strafschop tegen de touwen.