Coach én TD Preudhomme laat zich uit over de wintermercato van Standard

Coach én TD Preud"homme laat zich uit over de wintermercato van Standard

26-12-2018 23:02
2

Michel Preud'homme heeft nog een druk programma de komende dagen en weken. Het is dan wel winterstop, maar als technisch directeur van Standard heeft hij nog heel wat werk. Al zal Standard niet te hard van stapel lopen.

De intenties van Standard zijn duidelijk. "Eigenlijk moeten we niemand halen als er niemand vertrekt, tenzij er een schitterende buitenkans opduikt", zegt Preud'homme in Het Belang van Limburg.

Volgens hem is de kern ook breed genoeg als iedereen terugkeer. "Obbi Oulare is momenteel out. Moet je dan een spits gaan halen, terwijl je hem later recupereert? Pocognoli is geblesseerd, maar we hebben nog Laifis, Fai, Miangue, Kosanovic, …", geeft hij aan.

Een drukke transferperiode lijkt het dus toch niet te worden. "Ik heb op training nu 23 fitte veldspelers – jongeren inbegrepen. Ik zie dus geen nood om iemand bij te halen. Als er iemand zou vertrekken door een hoog bod - het zou dan echt om een flinke som moeten gaan – gaan we misschien een vervanger aantrekken, maar we zijn op dit moment niet bezig met iemand", zegt Preud'homme.