Arsenal verrast door ploeg van Mat Ryan, Gunners raken niet verder dan gelijkspel

26-12-2018 20:07

Brighton & Hove Albion heeft verder afstand genomen van de degradatiezone na een knap gelijkspel tegen Arsenal. The Gunners leken op weg naar een probleemloze Boxing Day aan de Zuid-Engelse kust, maar gaf de overwinning nog uit handen.

De nummer vier van de Premier League beleefde een vliegende start in Brighton. Nadat de verdedigers van de thuisploeg er niet in slaagden om Alexandre Lacazette van de bal te krijgen, kwam Pierre-Emerick Aubameyang in schotpositie: de Premier League-topscorer vijzelde zijn seizoenstotaal op naar dertien met een mooie krul de bal in de verre hoek.

Brighton gaf zich echter niet gewonnen en zorgde regelmatig voor gevaar met snelle counters. Uit één daarvan viel nog voor rust de gelijkmaker: De Nederlander Davy Pröpper verstuurde een lange bal vanaf eigen helft, die door de Arsenal-verdediging verkeerd getaxeerd werd. Jurgen Locadia was eerder bij de bal dan doelman Bernd Leno en kon ongehinderd zijn eerste goal van het seizoen maken: 1-1.

Beide ploegen kregen in het vervolg van de wedstrijd kleinere en grotere kansen op de overwinning. Door het gelijkspel in Brighton zet Arsenal stadgenoot Chelsea op één punt achterstand. The Blues spelen om 20.30 uur nog tegen Watford en kunnen dan de vierde plek weer overnemen van Arsenal. Brighton komt op 22 punten, blijft op de twaalfde plek en hoeft voorlopig niet naar beneden te kijken.