Kerstvoetbal in Italië: Ronaldo redt punt voor Juventus, Simone verslaat Pippo

26-12-2018 17:00 Laatste update: 19:37
1

Cristiano Ronaldo heeft Juventus op Tweede Kerstdag weten te behoeden voor de eerste competitienederlaag van het seizoen. Op bezoek bij Atalanta Bergamo bezorgde hij zijn club als invaller na rust een punt: 2-2. Juve stond op dat moment met tien man op het veld.

Juve, dat zestien van de eerste zeventien wedstrijden won en één keer gelijkspeelde, begon zonder bankzitter Ronaldo uitstekend aan het uitduel met Atalanta. Al na twee minuten werkte Berat Djimsiti de bal achter z'n eigen doelman.

Daarna ging het mis voor De Oude Dame. Duvan Zapata scoorde voor én na rust. Op het moment dat de Colombiaanse spits na 54 minuten de 2-1 maakte, stond Juve met tien man op het veld. Controleur Rodrigo Bentancur had vlak daarvoor namelijk z'n tweede gele kaart gekregen.

Juve-trainer Max Allegri bracht Ronaldo na ruim een uur alsnog in het veld en het was de Portugese vedette die z'n club een punt bezorgde. Na een corner van Miralem Pjanic kopte Ronaldo van dichtbij raak. Voor CR7 betekende het z'n twaalfde competitiegoal van het seizoen.

Timothy Castagne speelde de hele wedstrijd bij Atalanta, dat door de remise in de middenmoot blijft staan. Juventus heeft 50 punten, negen meer dan nummer twee SSC Napoli. De ploeg van Dries Mertens speelt woensdagavond tegen Internazionale, waar Radja Nainggolan door de gekende reden niet in de selectie zit.

Bologna verloor in eigen huis met 0-2 van SS Lazio. De wedstrijd stond vooral in het teken van de clash tussen de gebroeders Inzaghi: Filippo staat aan het roer bij Bologna, Simone bij Lazio. In Italië wordt geschreven dat de nederlaag tegen Lazio mogelijk tot het ontslag van Pippo kan leiden. Bologna staat na achttien duels onder de degradatiestreep.

Subtopper Sampdoria, met Dennis Praet 87 minuten op het veld, won in Genua met 2-0 van hekkensluiter Chievo Verona. De 35-jarige Fabio Quagliarella tekende op fraaie wijze voor de openingstreffer. Met z'n hak schoot de routinier de openingstreffer binnen. Quagliarella heeft liefst negen keer gescoord in z'n laatste zeven wedstrijden.