Mbokani helpt Antwerp aan perfecte afsluiter van het jaar

26-12-2018 16:26
1

Royal Antwerp FC heeft haar laatste wedstrijd van het jaar gewoon. Op de 21e speeldag van de Jupiler Pro League won het met 2-1 van Royal Excel Moeskroen. Dieumerci Mbokani maakte twee goals.

Na de 5-1 nederlaag tegen Club Brugge greep Bölöni in. Antwerp miste heel wat spelers – waaronder de geschorste Refaelov –, maar de Roemeen passeerde ook Van Damme, Owusu en Nazaryna. Hairemans, Ivo, Bolingi en Lamkel Ze kregen hun kans in de basis. Storck gaf bij Moeskroen dezelfde elf jongens het vertrouwen, die op de vorige speeldag met 3-1 van RSC Anderlecht wonnen.

Antwerp koos meteen voor de aanval. Een vroeg doelpunt van Rodrigues werd afgekeurd voor buitenspel. Na twintig minuten mocht de Bosuil toch vieren. Na contact tussen Mbokani en Butez ging de bal op de stip. Lardot veranderde niet van gedachten na het bekijken van de beelden. Mbokani klaarde vanaf elf meter zelf de klus.

Na de 1-0 bleef Antwerp heer en meester. Toch kon het pas in de tweede helft verder uitlopen. Opnieuw deed Mbokani de netten trillen. Na een voorzet van Yatabaré knikte de Congolees raak. Op 25 minuten van het einde werd het plots terug spannend. Mbombo zorgde voor de aansluitingstreffer. Moeskroen ging op zoek naar meer en kreeg ook kansen. Onder meer Leye en Mbombo lieten het na om de 2-2 te maken.