Eupen doet uitstekende zaak in het klassement dankzij winst tegen Cercle Brugge

26-12-2018 16:20 Laatste update: 16:28

Cercle Brugge heeft woensdagnamiddag op eigen veld verloren tegen KAS Eupen. De mannen uit de Oostkantons wonnen met 0-1 in het Jan Breydelstadion dankzij een doelpunt van Mamadou Fall.

In een potige eerste helft vielen weinig kansen te noteren. De bezoekers kwamen halfweg op voorsprong. Fall anticipeerde op een lange bal van Blondelle en won het duel tegen Cercle-verdediger Etienne. Uiteindelijk versloeg de spits ook doelman Nardi om de 0-1 op het scorebord te zetten. De thuisploeg probeerde nadien wel om de bakens te verzetten, maar Cercle voetbalde amper kansen bij elkaar.

Wie op beterschap hoopte na de rust was eraan voor de moeite. Het lukte maar niet voor Cercle in deze wedstrijd. De beste kansen in de tweede helft waren voor de bezoekers, maar Eupen vertikte de wedstrijd dood te maken. Cercle zette alles op alles in de slotfase, maar het kalf was verdronken. De Vereniging doet een slechte zaak, want door het 0-1 verlies komt Eupen op gelijk hoogte in het klassement.