Borkelmans: Probeer hier zelfde lijn uit te bouwen als in jaren bij Rode Duivels

Borkelmans: "Probeer hier zelfde lijn uit te bouwen als in jaren bij Rode Duivels"

26-12-2018 12:11
5

Op 5 januari gaat de Asian Cup van start, mét een Belgische bondscoach. Vital Borkelmans staat namelijk aan het roer van het gekwalificeerde Jordanië. De oud-assistent van Marc Wilmots probeert accenten van de Rode Duivels te implementeren.

"Ik heb 4,5 jaar bij de Rode Duivels gewerkt en ik probeer een beetje dezelfde lijnen uit te bouwen", legt Borkelmans de link in Sport/Voetbalmagazine. "Mijn spelersgroep is ongelooflijk. Wij zijn met 29 spelers op trainingskamp in Qatar. Ik ben veeleisend en zij trainen zeer hard, maar krijgen ook veel vrije tijd."

"Voor mij lijken zij op de Rode Duivels", vergelijkt de voormalige T2. "Positief denken is het belangrijkste. We zullen ook verliezen maar op het veld wil ik spirit en positivisme zien.Mijn spelers moeten fouten moeten maken. Uit fouten leert men. Deze spelers beschikken over een discipline waar wij iets kunnen van leren."

Jordanië hoopt natuurlijk te stunten op het Aziatische kampioenschap. Makkelijk wordt dat niet, in een poule met titelverdediger Australië en verder ook nog Syrië en Palestina. Voor het eerst wordt de eindronde echter met 24 landen gespeeld, dus stijgen de kansen voor kleinere teams. Borkelmans en co deden recent alvast vertrouwen op door grootmacht Saoedi-Arabië op een gelijkspel te houden (1-1).