'Neymar heeft heimwee, wil terug naar Barcelona en kan voor 160 miljoen weg'

'Neymar heeft heimwee, wil terug naar Barcelona en kan voor 160 miljoen weg'

26-12-2018 10:24
8

Neymar mist zijn oude club FC Barcelona nog dagelijks. De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain wil liever vandaag dan morgen terugkeren naar Spanje. Een clausule in zijn contract maakt een transfer in 2020 wellicht mogelijk. AS schrijft dat deze week. 

Spelers die in de Franse Ligue 1 actief zijn, mogen officieel geen clausules in hun contract hebben staan. Dagblad AS ontdekte echter dat Neymar met PSG heeft afgesproken dat hij in 2020, dus over anderhalf jaar, voor een slordige 160 miljoen euro mag verkassen. De Parijzenaren betaalden in de zomer van 2017 nog zo'n 220 miljoen voor Neymar. 

De Braziliaanse aanvaller zou 'doodongelukkig' zijn in Frankrijk. Hij heeft last van heimwee - en die gevoelens worden aangezwengeld door berichten uit Barcelona. Personeelsleden en spelers van Barça zouden Neymar haast dagelijks bellen en appen. De international pakt bij bijna elke gelegenheid het vliegtuig naar Catalonië. 

Gepikeerd
Een anonieme bron laat aan AS weten dat een toekomstige transfer van PSG naar Barça hoe dan ook 'gecompliceerd' is. "De manier waarop hij vertrok, is natuurlijk niet chique geweest. Bepaalde mensen bij Barça zijn daar nog steeds gepikeerd over. Een terugkeer is niet uitgesloten, maar ik zou dat minstens zo spectaculair en onverwacht vinden als zijn transfer naar PSG."