'Of De Ligt en De Jong haalbaar zijn de vraag, maar het zijn enorme talenten'

'Of De Ligt en De Jong haalbaar zijn de vraag, maar het zijn enorme talenten'

25-12-2018 14:40

Jordi Cruijff is ervan overtuigd dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong prima bij FC Barcelona passen. De negenvoudig international heeft een hoge pet op van de toptalenten van Ajax, die in verband worden gebracht met een transfer naar Camp Nou.

"Barcelona en Nederland zijn op een speciale manier verbonden. Barça heeft nog altijd de magie die jonge spelers raakt", zegt Cruijff in gesprek met Sport. "Ajax en Barça hebben veel overeenkomsten, er is dezelfde standaard over hoe voetbal gespeeld moet worden. Er zijn woorden die bij beide clubs gebruikt worden."

"Barça heeft een erg specifieke manier van spelen en niet alle spelers passen daarbij", vervolgt Cruijff. "Maar deze twee wel", doelt hij op De Ligt en De Jong. "Barça moet beslissen of ze deze jongens nu al nodig hebben of dat posities al sterk genoeg bezet zijn. Maar ze hebben het DNA voor deze club, ze passen er goed."

Cruijff betwijfelt desondanks of de Ajacieden de overstap maken naar de Spaanse kampioen. "Of het financieel haalbaar, is iets anders. Ze zijn in ieder geval enorme talenten."