Juventus is niet af te stoppen, Oude Dame haalt het ook van Romeinen

22-12-2018 22:33 Laatste update: 23:30
1

Juventus is nog altijd ongenaakbaar in de Serie A. De Oude Dame staat na zeventien competitiewedstrijden nog steeds op slechts twee verliespunten: ook de kraker tegen AS Roma leverde een overwinning op voor de Bianconeri.

Juventus was in eigen huis superieur tegen AS Roma, maar doelman Robin Olsen bleek een grote sta-in-de-weg. Het vele balbezit en de twintig doelpogingen leverden echter slechts één doelpunt op: Roma kreeg vlak voor rust de bal niet weg op eigen helft, Mattia De Sciglio gooide de bal voor en Mario Mandzukic kopte de bal gedecideerd binnen: 1-0.

De gepasseerde topscorer Edin Dzeko viel in de tweede helft in, maar kon niets meer betekenen voor de Giallorossi: doelman Wojciech Szczesny bracht redding op een vrije trap van Bryan Christante en Douglas Costa counterde in de slotfase naar 2-0, al werd die uiteindelijk nog afgekeurd. De Serie A-koploper staat acht punten voor op achtervolger Napoli.