Het lag niet aan Vanhaezebrouck, Moeskroen geeft Anderlecht pak slaag

Het lag niet aan Vanhaezebrouck, Moeskroen geeft Anderlecht pak slaag

22-12-2018 19:46 Laatste update: 19:55
63

RSC Anderlecht blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Op de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League verloor paars-wit voor de zevende keer! Royal Excel Moeskroen haalde het meer dan verdiend met 3-1 van Anderlecht.

Na het ontslag van Vanhaezebrouck mocht Belhocine bij Anderlecht de keuzes maken. De interim-trainer koos voor een 4-4-2. Achterin kreeg Vranjes weer een kans. Cobbaut startte als linksachter. Terwijl Najar een plaatsje centraal op het middenveld kreeg.

De spelers van het experimentele elftal van Anderlecht kregen geen tijd om op elkaar ingespeeld te geraken. Moeskroen greep de bezoekers meteen naar de keel en na amper een kwartier spelen stond er al 2-0 op het scorebord. Eerst troefde Leye Bornauw af aan de eerste paal. Daarna verdubbelde Bakic de score. De Montenegrijn mocht ver oprukken en knalde vanuit de tweede lijn fijntjes raak.

Twee keer de VAR
Anderlecht wist van geen hout pijlen maken. Paars-wit zocht en zocht, maar vond niet. In de tweede helft leek het snel helemaal over en uit voor Anderlecht toen Leye weer scoorde. Gelukkig voor paars-wit greep de VAR in en werd het doelpunt afgekeurd. Op een kwartier van het einde gaf Dimata Anderlecht weer heel even hoop, maar Leye besliste drie minuten later de match. Leye kopte raak, maar moest even wachten om te vieren. De lijnrechter vlagde immers voor buitenspel. Na ingrijpen van de VAR keurde Boucaut de 3-1 toch goed.

Top drie kan weer uitlopen
Door de zege doet Moeskroen uiteraard een goede zaak in de stand. Het telt nu zeventien punten en kan rustig kijken naar de Wase derby. Anderlecht blijft steken op 31 punten. KRC Genk, Club Brugge en/of Antwerp kunnen dit weekend weer wat verder uitlopen op Anderlecht.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwe blamage voor @rscanderlecht. Ook zonder Hein Vanhaezebrouck verliest het. De Brusselaars gaan met 3-1 onderuit tegen Moeskroen. #anderlecht #mouscron #jpl

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op