Ultiem kerstcadeau voor Liverpool: Hazard en De Bruyne lijden thuisnederlaag

22-12-2018 18:06

Liverpool heeft kort voor Kerst een enorme opsteker gekregen in de titelstrijd in de Premier League. Manchester City ging thuis met 2-3 onderuit tegen laagvlieger Crystal Palace, waardoor de achterstand op The Reds nu vier punten bedraagt. Ook Chelsea leed een thuisnederlaag.

Man City - Crystal Palace 2-3
Crystal Palace stond slechts vijftiende en leek dan ook voor een onmogelijke opgave te staan in het Etihad Stadium. De missie werd nog wat moeilijker toen Ilkay Gündogan na 27 minuten de score opende. De Duitser kon geheel vrijstaand binnenkoppen. Daarna verzuimde City echter door te drukken. Er sloop gemakzucht in de voetbalmachine van coach Pep Guardiola en de gelijkmaker van Jeffrey Schlupp bleek onvoldoende als waarschuwing ter harte te worden genomen.

In de 35e minuut kwam Crystal Palace zelfs op voorsprong. Een weergaloze uithaal van Andros Townsend betekende de 1-2. Kort na rust werd de schade zelfs nog groter voor City. De bal ging op de stip na een overtreding van Kyle Walker en Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) profiteerde dankbaar. Guardiola probeerde het tij te keren met invallers Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez. Het duurde echter lang voordat City echt gevaarlijk werd.

De Bruyne bracht vijf minuten voor tijd de spanning terug. Een ogenschijnlijke voorzet viel zomaar binnen. De Londense ploeg beleefde daarna plots nog hachelijke momenten, maar de gelijkmaker van de titelhouder bleef uit. In Liverpool zal het resultaat met gejuich worden ontvangen.

Chelsea - Leicester City 0-1
Ook voor nummer vier Chelsea ging het mis. De formatie van manager Maurizio Sarri leed tegen Leicester City zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Eden Hazard was nog dichtbij de openingstreffer voor The Blues, maar zijn uithaal spatte uiteen op de lat. In het vervolg had Chelsea moeite om de stugge Leicester-defensie te breken. Zes minuten na rust kegelde Jamie Vardy de bal zelfs langs Chelsea-doelman Kepa. Die goal kwam Chelsea niet meer te boven, waardoor de achterstand op Liverpool oploopt tot elf punten. Eden Hazard speelde bij de thuisploeg de colledige match.