OPSTELLING! Belhocine vaart eigen koers en wijkt af van lijn Vanhaezebrouck

OPSTELLING! Belhocine vaart eigen koers en wijkt af van lijn Vanhaezebrouck

22-12-2018 17:05 Laatste update: 17:25
14

Anderlecht heeft sinds 11 november geen match meer gewonnen. De slechte prestaties betekende vorige week zondag het einde voor coach Hein Vanhaezebrouck. In afwachting van een nieuwe trainer neemt Karim Belhocine de honneurs waar. Hij drukt duidelijk zijn stempel op de opstelling voor de uitmatch tegen Royal Excel Moesrkoen.

Belhocine wijst het tijdperk van Vanhaezebrouck naar de verleden tijd door voor een viermansdefensie te kiezen. Meest opvallende naam in de achterhoede is uiteraard Ognjen Vranjes. De in opspraak geraakte Bosniër was volledig uit beeld bij Vanhaezebrouck, maar krijgt onder Belhocine een nieuwe kans. Sebastiaan Bornauw vormt het duo met Vranjes, waardoor James Lawrence naar de bank verhuist.

Elias Cobbaut heeft dan weer zijn eerste basisplaats sinds speeldag drie, terwijl Alexis Saelemaekers de logische keuze op rechts is. Andy Najar, die tevens de aanvoerderbands draagt, schuift zodoende door naar het middenveld. Najar krijgt Pieter Gerkens naast zich. Francis Amuzu en Zakaria Bakkali bezetten de flanken. Voorin worden Landry Dimata en Ivan Santini weer als duo herenigd. Ryota Morioka, vorige week nog in de basis, haalt de wedstrijdselectie niet eens.

Overigens zijn er bij Anderlecht de nodige afwezigen. Belhocine had met name voor het middenveld weinig opties. Evgen Makarenko, Albert Sambi Lokonga en Adrien Trebel ontbreken vanwege blessures. Sven Kums is geschorst.