UPDATE: 'Anderlecht ziet droomkandidaat afhaken, vierjarig contract ligt klaar'

UPDATE: 'Anderlecht ziet droomkandidaat afhaken, vierjarig contract ligt klaar'

21-12-2018 22:22 Laatste update: 22:22
11

De toekomst van Frank de Boer ligt mogelijk buiten Europa. Major League Soccer-club Atlanta United heeft interesse in de clubloze trainer (48).

Dat meldt ESPN. Atlanta zit zonder trainer na het afscheid van Tata Martino. Martino stapte een paar weken geleden op nadat de club de finale van de MLS Cup won van Portland Timbers. In oktober was echter al duidelijk dat hij aan het einde van 2018 zou vertrekken. De Boer is dus in beeld om hem op te volgen. Atlanta zoekt een trainer die voort kan borduren op het werk van Martino. De club wil dat er onder de nieuwe trainer aantrekkelijk voetbal met hoge pressing wordt gespeeld. 

De Boer was volgens enkele media persoonlijk rond met Anderlecht, maar trok op het laatste moment de stekker uit de deal. Waarom is niet duidelijk. De Boer gaf vrijdag tegenover De Telegraaf aan dat er 'wel iets speelt'. "Ik kan er weinig over zeggen, maar we zitten vrij dicht bij een oplossing. Ik kan niet zeggen waar, dan gaan mensen weer gissen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt. Ik hoop voor de kerst, dat zou het mooiste zijn."

Update 22.22 uur: Volgens de NOS gaat Frank de Boer een vierjarig contract tekenen bij Atlanta United. Beide partijen hopen de deal dit weekeinde af te ronden, waarna de Nederlander op 1 januari officieel in dienst zal treden.