'Ciman verlaat Franse competitie en kiest voor verrassende terugkeer'

'Ciman verlaat Franse competitie en kiest voor verrassende terugkeer'

21-12-2018 18:49
2

Laurent Ciman verliet afgelopen zomer de Amerikaanse MLS om aan de slag te gaan bij de Franse eerstklasser Dijon. Die overstap blijkt echter geen voltreffer en volgens de geruchtenmolen aast de ex-Rode Duivel op een verrassende terugkeer.

L'Avenir meldt immers dat Ciman op belangstelling kan rekenen van ex-club FC Toronto. De centrale verdediger zou gratis mogen vertrekken en zou zelf graag willen terugkeren naar de MLS. Het Canadese Toronto was de ploeg die Ciman in januari 2015 wegplukte bij Standard Luik. 

Hij speelde er drie seizoenen, maar het avontuur liep af op een sisser. Toronto beslist een jaar geleden om Ciman te verpatsen aan FC Los Angeles. Bij die ploeg werd Ciman meteen kapitein, maar toch koos hij voor een terugkeer naar Europa. 

Bij Dijon moest de ex-Rode Duivel een defensieve steunpilaar worden, maar voorlopig stond hij slechts zeven keer in de basis. Dijon moet vrezen voor degradatie en wil daarom een nieuwe verdediger aantrekken in de winter. Voor Ciman is er dan geen plaats meer. 

Lees ook: Buitenkansje: 'Ciman kan wintertransfer maken voor nul euro'