Kortrijk-fans maken het bont in Mechelen: Wellicht was er een gevecht gepland

Kortrijk-fans maken het bont in Mechelen: "Wellicht was er een gevecht gepland"

Gepubliceerd: vrijdag 21 december 2018 om 09:14vr 21-12-2018 om 09:14

KV Mechelen stuurde eersteklasser KV Kortrijk woensdagavond in de kwartfinales van de Croky Cup. met een droge 3-0 huiswaarts. Dat was niet naar de zin van de bezoekende supporters. Zij kregen het na de wedstrijd aan de stok met de politie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het begon al bij het derde Mechelse doelpunt. Een groepje Kortrijk-fans wilde het stadion verlaten, maar dat mocht nog niet. "Aangezien dit omwille van veiligheidsredenen niet mocht, kwam het tot geweld tegen de infrastructuur", aldus politievertegenwoordiger Dirk Van de Sande.

Uiteindelijk mochten de supporters toch het stadion verlaten. Ze werden wel aangemaand meteen de bus op te stappen, maar dat gebeurde niet. Ze verzamelden op een kruispunt waar ook de thuisfans moeten passeren. "Vermoedelijk omdat er onderling afspraken waren gemaakt tussen de aanhangen om te gaan vechten", klinkt het.

Hondenbeet
Uiteindelijk kon de politie niet anders dan ingrijpen. "Terwijl de thuisaanhang de richtlijnen van de ordediensten respecteerden, deden de bezoekers dit niet. Zij dienden teruggedreven te worden. Hierbij moesten enkele agenten hun wapenstok gebruiken." Ook werd er een Kortrijk-fan gebeten door een politiehond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws