'Mourinho staat voor spectaculaire terugkeer naar ex-club'

'Mourinho staat voor spectaculaire terugkeer naar ex-club'

21-12-2018 09:01 Laatste update: 09:03
5

De geluiden dat José Mourinho in beeld is bij Real Madrid krijgen een steeds serieuzer karakter. Spaanse en Engelse media speculeren volop over een rentree van de Portugees bij De Koninklijke en volgens de kranten Sport en Mundo Deportivo zijn er daadwerkelijk onderhandelingen gaande.

Mourinho heeft afscheid genomen van Jorge Mendes als zaakwaarnemer, wat de deuren richting Real geopend heeft. De invloedrijke spelersagent kon zich totaal niet vinden in de manier waarop zijn cliënt Cristiano Ronaldo is vertrokken bij De Koninklijke, waardoor de relatie tussen agent en club zeer vertroebeld is.

Er moet worden afgewacht of Mourinho in de winter of volgend jaar zomer wordt aangesteld. Duidelijk is wel dat Real-voorzitter Florentino Pérez schoon schip wil maken en daar veel voor over heeft. Als Mourinho in de winter wordt aangesteld, zal hij volgens Mundo Deportivo versterkingen willen hebben. Pérez heeft zich daar op voorbereid, of Mourinho nou komt of niet. 

Pérez is bereid om Mourinho de volle verantwoordelijkheid te geven bij Real. Het schijnt dat de voorzitter en de Portugees al sinds oktober in het geheim onderhandelen over een dienstverband, zo meldt Sport. Mourinho werd dinsdag ontslagen bij Manchester United.

Sergio Ramos
Mundo Deportivo stipt een ander probleem aan dat Mourinho moet zien te tacklen: Sergio Ramos. Binnen de club twijfelt niemand aan zijn rol binnen het veld, maar de captain neemt zijn rol als aanvoerder buiten het veld te serieus. Voorbeelden worden niet genoemd. Pérez en Ramos geven voor de camera indruk dat het goed zit tussen de twee, maar achter de schermen is dat volgens Mundo Deportivo anders. 

Mourinho kan twee vliegen in een klap slaan in Madrid. Zijn eerste doel is het herstellen van de orde in de Spaanse kleedkamer en daarnaast moet hij de overenthousiaste Ramos zien te temmen.