Verhaeghe doet niet moeilijk: Daar moet het voetbal zich bij neerleggen

Verhaeghe doet niet moeilijk: "Daar moet het voetbal zich bij neerleggen"

20-12-2018 20:48
3

Bart Verhaeghe verdiende niet alleen zijn strepen als voorzitter van Club Brugge. Ook in het bedrijfsleden stond Verhaeghe meer dan zijn mannetje. De twee werelden zijn volgens Verhaeghe niet altijd hetzelfde. 

“Voor mij zijn er twee grote verschillen tussen het bedrijfsleven en de voetbalwereld”, stelt Verhaeghe op Sporza. "In een bedrijf stel je eens per jaar je resultaten voor. In het voetbal is dat elke week. Of meermaals per week als je in de beker of Europees speelt. Daarnaast ontbreekt het de voetbalwereld vaak aan nuance. Alles is heel goed of heel slecht. De factor emotie speelt ongelooflijk mee."

"Daar moet je verstandig mee omgaan. Toen ik voorzitter werd van Club Brugge was de mediatisering de grootste aanpassing voor mij. Elke beslissing en uitspraak staat opeens in de krant. Nadien is daar de digitalisering bijgekomen. Het belang van een website en sociale media voor het contact met fans is niet meer weg te denken. Bedrijven met fans, dat komt niet zo veel voor, hé."

Verhaeghe weet wat een club nodig heeft om goed te functioneren. "Het is verstandig dat je een duidelijke lijn hebt. Een lijn waar iedereen achter gaat staan. "No Sweat No Glory", is de rode draad voor alles bij Club. Dat is de gelijkenis met een bedrijf. Het voetbal moet zich neerleggen bij het feit dat het een onderneming is geworden."