Topclubs maken altijd dezelfde fout in de beker: ‘KRC Genk is uitzondering’

Topclubs maken altijd dezelfde fout in de beker: ‘KRC Genk is uitzondering’

20-12-2018 18:44
30

Veel topclubs zijn al vroeg gesneuveld in de Croky Cup. RSC Anderlecht, Club Brugge, Standard én KRC Genk liggen er uit. Eddy Demarez laat tegenover Sporza weten dat de Belgische topclubs altijd dezelfde fout maken.

Dit seizoen is het opvallend dat veel topclubs snel sneuvelen. “Het is natuurlijk de charme van de beker dat dit scenario kan, alleen is het dit jaar opvallend veel gebeurd. Twee clubs uit de tweede klasse in de halve finales, dat gebeurt één keer in een halve eeuw.”

“De topclubs bezondigen zich telkens weer aan dezelfde fout”, vervolgt Demarez. “De beker is belangrijk, want het is de kortste weg naar Europa. Maar ze beginnen altijd aan het toernooi met een gelegenheidsploeg in de overtuiging dat het wel goedkomt. Genk is een uitzondering, want met al die matchen is roteren een must."

Mentale kwestie bij spelers.
Ook bij de spelers is het gevoel anders. “Spelers willen in de competitie en in Europa in de ploeg staan. Als je in de beker speelt, dan wil dat eigenlijk zeggen dat je op een zijspoor zit. Mentaal is dat zo bij de spelers van topclubs. Dat wordt ook gesterkt door het gegeven dat de tribunes vrijwel leeg zijn. ‘Of ik nu goed of slecht speel, ik zal er niets mee winnen’, is het gevoel bij die spelers.”