UPDATE: 'Transfer van Kalinic is rond, Gent vangt sowieso 6 miljoen euro'

UPDATE: 'Transfer van Kalinic is rond, Gent vangt sowieso 6 miljoen euro'

20-12-2018 20:00 Laatste update: 20:05
20

KAA Gent en de Engelse tweedeklasser Aston Villa hebben een akkoord bereikt over Lovre Kalinic. Dat melden diverse bronnen. 

John Percy, journalist van de Daily Telegraph, meldt dat de onderhandelingen tussen beide partijen een positief resultaat hebben opgeleverd. Ook Kristof Terreur (Het Laatste Nieuws) bevestigt een deal. De kassa van de Buffalo's gaan flink rinkelen, want volgens Percy ontvangt Gent circa zes miljoen euro voor de 28-jarige keeper. Aston Villa was op zoek naar versterking, want met een achtste plaats blijft de Championship-club voorlopig achter bij de doelstelling.

Naar verwachting wordt de transfer op korte termijn afgerond, aangezien Kalinic eerder al naar Birmingham vloog om de persoonlijke voorwaarden te onderhandelen. Hij zou donderdag zelfs al zijn fysieke en medische tests ondergaan. Kalinic zit vanwege de 'transferitits' ook niet bij de selectie voor het competitieduel tegen Cercle Brugge. 

Als de bedragen kloppen wordt Kalinic overigens niet de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van Gent. Dat record blijft op naam staan van Sven Kums die in 2016 voor negen miljoen euro werd verkocht aan Watford.

Update 20/12, 20.00: Volgens Sportwereld is de transfer van Kalinic van KAA Gent naar Aston Villa volledig rond. De Buffalo's gaan een basisbedrag van zes miljoen euro ontvangen. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen. Vrijdag wordt de transfer door beide clubs officieel afgerond. KAA Gent betaalde destijds zelf drie miljoen euro om Kalinic over te nemen van Hajduk Split.