OFFICIEEL: Murillo is de nieuwe concurrent van Vermaelen

OFFICIEEL: Murillo is de nieuwe concurrent van Vermaelen

Gepubliceerd: donderdag 20 december 2018 om 19:33do 20-12-2018 om 19:33

FC Barcelona gaat zich in januari versterken met Jeison Murillo. Diverse Spaanse media melden dat donderdag. Barça wil Murillo in eerste instantie voor een half seizoen huren van Valencia, met daarbij een optie tot koop. 

Mundo Deportivo schrijft dat de deal tussen Barcelona en Valencia zo goed als rond is. Het wachten is nu op witte rook. Barça wil in januari hoe dan ook een extra verdediger aan de selectie toevoegen. De kampioen van Spanje heeft zich neergelegd bij het feit dat Ajax tijdens de winterstop sowieso niet meewerkt aan een verkoop van toptarget Matthijs de Ligt. Samuel Umtiti is momenteel geblesseerd en Thomas Vermaelen kwakkelt voortdurend met kwetsuren. 

Colombiaans international Murillo (26) arriveerde in 2010 bij Udinese en speelde later voor onder meer Cadiz en Granada. In 2015 werd de stopper ingelijfd door Internazionale. Valencia huurde Murillo in de zomer van 2017 en nam hem een jaar later definitief over. 

Vanwege blessureleed stond de international dit seizoen ironisch genoeg pas twee keer in de basis bij Valencia. Mundo Deportivo meldt dat Barça de mogelijkheid krijgt om Murillo in de zomer voor circa 25 miljoen euro in te lijven. 

Update 20/12, 19.33: Barcelona heeft Murillo gestrikt. Dat maakte de Catalanen donderdag bekend. Barcelona huurt de verdediger een half seizoen van Valencia. Daarna kan Barcelona hem definitief overnemen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws