Club Brugge zoekt doelpunten, maar die doelpunten worden nu in Portugal gescoord

Club Brugge zoekt doelpunten, maar die doelpunten worden nu in Portugal gescoord

20-12-2018 12:33
5

Club Brugge zag deze zomer Abdoulay Diaby vertrekken richting Portugal. De Malinees werd aangetrokken door Sporting CP. Na een moeilijk begin, lijkt hij nu helemaal door te breken bij de topclub.

Diaby werd eind augustus aangetrokken door Sporting CP en moest voorin wat meer concurrentie en snelheid brengen. Aanvankelijk leek Diaby niet meteen een goede aankoop te gaan worden. Hij kwam amper in actie en kon dus ook niet voor doelpunten zorgen. Daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn. Na een goede competitiewedstrijd tegen Boavista eind oktober (waarin hij goed was voor een assist) krijgt de spits steeds meer speelminuten. Met succes ook.

Tot dusver kwam Diaby achttien eer in actie voor de Portugese topclub. Hij viel in heel wat van die wedstrijden in, maar was wel al goed voor zes doelpunten en twee assists. Ook afgelopen woensdag kon hij in de 5-2 bekerwinst tegen Rio Ave twee keer scoren. Daardoor is hij ook de op drie na beste schutter van Sporting achter Bas Dost, Bruno Fernandes en Nani.

Club Brugge zoekt doelpunten
Bij Club Brugge bewees hij meermaals bijzonder belangrijk te zijn. In 108 wedstrijden voor Blauw-Zwart kon hij 36 keer scoren en was hij goed voor twintig assists. Vorig seizoen maakte hij maar liefst zestien doelpunten en kon hij ook acht ploegmaats bedienen. Dat lijkt Club Brugge nu te missen.

Als vervanger haalde Club Brugge onder andere Kaveh Rezaei en Siebe Schrijvers. Een groot succes werd dat niet. Rezaei speelde nog maar tien wedstrijden en kon daarin één keer scoren voor Club Brugge. De duurste aankoop ooit van Blauw-Zwart kan inmiddels als een floptransfer bestempeld worden. Siebe Schrijvers kent een wisselvallig seizoen. Hij leek even op weg naar de doorbraak bij Club Brugge en heeft ook al zeven keer gescoord voor de landskampioen. Toch lijkt Ivan Leko hem niet meteen te vertrouwen en krijgt hij de laatste weken amper speelminuten.

Het type Diaby
Club Brugge mist voorin vooral snelheid. Op Loïs Openda na hebben de Bruggelingen geen echte snelheidsduivel. Emmanuel Dennis gaf al meermaals aan de flank te verkiezen, Krépin Diatta wordt ook op de flanken uitgespeeld en Openda is nog wat te groen. Het zou dan ook niet verbazen als Club Brugge komende winter nog een snelle spits haalt om Diaby uiteindelijk volwaardig te vervangen.