'Solksjaer krijgt zak met geld en maakt van Rode Duivel winterse prioriteit'

'Solksjaer krijgt zak met geld en maakt van Rode Duivel winterse prioriteit'

20-12-2018 09:52 Laatste update: 10:01
2

Met het ontslag van José Mourinho heeft Manchester United een (dramatisch) tijdperk in de clubperiode afgesloten. Ole Gunnar Solksjaer moet nog iets proberen maken van dit seizoen. De Noor krijgt van zijn bestuur een aardig centje mee om de kern te versterken.

Volgens 90 min heeft de leiding van Man United 50 miljoen pond, ruim 55 miljoen euro is dat, opzijgelegd om het elftal te versterken. Solksjaer hoopt met dat bedrag een centrale verdediger en een vleugelaanvaller aan te trekken. Voor die eerste vacature is een Rode Duivel de topprioriteit: Toby Alderweireld.

De Antwerpenaar stond vorige zomer al dicht bij een verhuis naar Manchester, maar toen bleef hij uiteindelijk bij Tottenham Hotspur. Dat zou deze winter moeten veranderen. Voor zo'n dertig miljoen euro zou Man United de deal willen afronden.

Dan blijft er nog ruim twintig miljoen over voor een meer offensieve speler. Douglas Costa van Juventus zou die leemte moeten invullen. Het is echter maar zeer de vraag of de Braziliaan voor dat bedrag haalbaar is. Mogelijk moet Solksjaer dus kiezen tussen Alderweireld en Costa.