Bayern-preses Rummenigge over Hummels en 'recordtransfer': In een overlegfase

Bayern-preses Rummenigge over Hummels en 'recordtransfer': "In een overlegfase"

20-12-2018 09:13

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge geeft toe dat Bayern München bezig is met een transfer van Lucas Hernández, maar dat betekent niet dat Mats Hummels mag vertrekken. Volgens BILD is de Duitse verdediger ontevreden over zijn rol.

Marca pakte groot uit met het nieuws dat Hernández voor 85 miljoen euro de overstap maakt van Atlético Madrid naar Bayern. Daarmee zou Der Rekordmeister het eigen transferrecord ruimschoots verbreken. "We zijn in een overlegfase. Ik kan het ontkennen noch bevestigen", reageert Rummenigge in Duitse media. "Je kan alleen iets bevestigen als het rond is. Dat is het nog niet."

Dat de Franse wereldkampioen door de vastgelegde afkoopsom elk moment onder zijn contract met Atlético uit kan, noemt Rummenigge 'zeker een voordeel'. De Madrilenen brachten naar aanleiding van de berichtgeving van Marca direct een statement naar buiten. Daarin stond nog dat van een deal met Bayern geen sprake is en Hernández niet de intentie heeft om te vertrekken.

Hummels
De komst van Hernández maakt de weg níet vrij voor Hummels om te vertrekken. De Duitse international is ontevreden in de Allianz Arena nu hij onder trainer Niko Kovac lang niet altijd een basisplaats heeft. BILD meldt dat hij naar de Premier League wil vertrekken en zijn zaakwaarnemer voerde naar verluidt al gesprekken met Chelsea en Tottenham Hotspur.

"We hebben een paar dagen geleden met Mats gesproken en hij blijft in de tweede helft van het seizoen voor Bayern spelen", stelt Rummenigge daarover.