'Kassa rinkelt voor Gent, Kalinic kan clubrecord van Buffalo's breken'

'Kassa rinkelt voor Gent, Kalinic kan clubrecord van Buffalo's breken'

20-12-2018 07:48
4

De kassa staat op het punt om te rinkelen bij KAA Gent. De Buffalo's lijken afscheid te moeten nemen van Lovre Kalinic. Dat kan Gent echter wel een aardige duit opleveren.

Eerder raakte al bekend dat Lovre Kalinic op het verlanglijstje van Aston Villa staat. De Kroaat reisde al af naar Birmingham om er te onderhandelen. Hij zou zijn fysieke en medische tests donderdag ondergaan. Daarna kan de transfer afgehandeld worden. Een transfer die Gent tussen de acht en tien miljoen kan opleveren, zo geven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws aan.

Als Kalinic voor meer dan negen miljoen euro verkocht wordt, breekt hij het record van de club Dat staat momenteel nog op naam van Sven Kums, die in 2016 voor negen miljoen euro werd verkocht aan Watford.

Daarmee wordt de portefeuille van Gent aardig gevuld. Zo verdiende het afgelopen zomer al fors aan de verkoop van Thomas Foket (3,5 miljoen, Reims), Samuel Kalu (8,3 miljoen, Bordeaux) en Samuel Gigot (8 miljoen, Spartak Moskou).

Vervanger?
Het is nog onduidelijk of Gent ook een nieuwe doelman zal halen. Zo zou men er bij de Buffalo's ook aan denken om Yannick Thoelen volop zijn kans te geven. Colin Coosemans wordt dan tweede doelman. Jonkie Jari De Busser wordt derde keeper.