Croky Cup: Union stunt weer en wint van KRC Genk na strafschoppen

19-12-2018 23:25 Laatste update: 23:31
49

Union schakelde eerder al RSC Anderlecht uit met 0-3 en tegen KRC Genk was het weer prijs. Vijftien minuten voor tijd kon KRC Genk nog wel gelijkmaken, maar na 120 minuten spelen (2-2) trok de thuisploeg alsnog aan het langste eind na strafschoppen (4-3).

Na een kwartier spelen stond het 1-0 voor de club uit 1B. Percy Tau zorgde voor vreugde bij de thuisploeg. Vervolgens kreeg Zinho Gano een grote kans, maar de aanvaller miste onbegrijpelijk. De thuisploeg kon zo gaan rusten met een verrassende voorsprong tegen de leider uit de Jupiler Pro League.

Vlak na rust kwam KRC Genk echter op gelijke hoogte. Zinho Gano maakte zijn misser goed en kopte de 1-1 binnen. De thuisploeg kwam vervolgens moeilijk in de wedstrijd, maar twintig minuten voor tijd was het toch raak. Via een snelle uitbraak stiftte de net ingevallen Ferber de 2-1 tegen de netten.

Een stunt voor Union was in de maak, maar een kwartier voor tijd was het weer Zinho Gano die gelijk kon maken. 2-2 was ook de stand na negentig minuten en verlengingen kwamen er dus aan. In die verlengingen gaven beide ploegen niets meer weg.

De wedstrijd werd dus beslist na strafschoppen. Daarin trok Union uiteindelijk aan het langste eind. Samatta miste namens KRC Genk, maar ook Union zag vervolgens een penalty gered worden door Vukovic. Pozuelo scoorde met een panenka, maar Berge miste zijn strafschop. Union scoorde zijn laatste penalty's wel en stoot zo KRC Genk verrassend uit de beker.