Spurs-counters zijn Arsenal te machtig, Hazard bevrijdt Chelsea

Spurs-counters zijn Arsenal te machtig, Hazard bevrijdt Chelsea

19-12-2018 22:45 Laatste update: 22:47

Chelsea en Tottenham Hotspur zijn doorgedrongen tot de halve finales van de League Cup. Chelsea leek thuis tegen Bournemouth op een gelijkspel af te steven, maar werd in de slotfase gered door Eden Hazard. Tottenham Hotspur trok de Noord-Londense derby tegen Arsenal naar zich toe, Toby Alderweireld stond 90 minuten tussen de lijnen.

De nummer elf van de Premier League, met Nathan Aké negentig minuten binnen de lijnen, had twee verdedigingslinies opgetrokken en Chelsea had de grootste moeite om daar doorheen te voetballen. Net toen beide clubs zich opmaakten voor een verlenging, stond Hazard op. De Belg kreeg de bal na een hakje van Pedro voor zijn voeten en schoot hem via via achter doelman Artur Boruc.

Tottenham Hotspur liet zich op bezoek bij de rivaal van zijn meest dodelijke kant zien in de omschakeling. Het verraste The Gunners regelmatig met messcherpe counters en benutte er twee van. In de eerste helft kreeg Heung-Min Son vrije doortocht richting de goal van Petr Cech: de Koreaan hield zijn zenuwen in bedwang. Na de rust besliste Dele Alli het duel met een subtiel wippertje. De spelmaker provoceerde de Arsenal-fans die hem vervolgens bekogelden met een plastic fles.

Tottenham en Chelsea gaan samen met Manchester City en League One-club Burton Albion uitmaken wie dit seizoen met de zogeheten Carabao Cup aan de haal gaat.