KV Mechelen geeft demonstratie, ook KV Oostende bekert door

19-12-2018 21:45 Laatste update: 21:59
3

KV Mechelen heeft indruk gemaakt in de Croky Cup. Het won met liefst 3-0 van KV Kortrijk, dat nooit aanspraak kon maken op de halve finale.

Na amper 50 seconden stond de voorsprong al op het bord voor Malinwa. Edin Cocalic kon een hoekschop binnenwerken en deelde KV Kortrijk meteen een klap uit. De Kerels kregen geen enkele uitgespeelde kans en achteraan stond de deur open. Nikola Storm kon voor de pauze voor de 2-0 zorgen na knap werk van Rob Schoofs.

Meteen na de rust was het lot van KVK helemaal bezegeld toen Ilombe Mboyo zijn tweede geel pakte. Met tien tegen elf maakten de bezoekers geen vuist meer en slikten ze ook nog een derde doelpunt. Igor De Camargo stond er nog maar een minuut op toen hij de 3-0 tegen de touwen werkte. Het was meteen ook de eindstand. Charilaos Charisis werd ook nog van het veld gestuurd, waardoor Kortrijk zelfs met negen man eindigde.

KV Oostende knikkert Eupen eruit
Eupen - KV Oostende was geen spektakelmatch, grote kansen bleven zeker in de eerste helft uit. Sander Coopman kon wel nog dreigen, maar Babacar Niasse redde met de vuisten. KVO had wel overwicht en won de eerste helft op punten, maar het scorebord wees wel 0-0 aan.

Ook de tweede helft was een mager beestje, waarin een kopbal van Wout Faes lang de enige dreiging was. Tot Richairo Zivkovic de ban toch kon breken. Op aangeven van Fernando Canesin maakte hij de 0-1. Goran Milovic pakte vlak daarna zijn tweede geel, maar veel verschil maakte dat niet meer. Oostende is door naar de volgende ronde.