'Bayern betaalt dubbele (!) van clubrecord en haalt wereldkampioen'

'Bayern betaalt dubbele (!) van clubrecord en haalt wereldkampioen'

19-12-2018 20:41
2

Bayern München heeft wilde plannen tijdens de winterstop, meldt Marca woensdagavond. Volgens de Spaanse sportkrant is Der Rekordmeister van plan om tachtig miljoen euro, bijna het dubbele (!) van het huidige transferrecord, te betalen voor Lucas Hernández.

De linksback van wereldkampioen Frankrijk staat momenteel nog tot medio 2024 onder contract bij Atlético Madrid, maar heeft een afkoopsom van tachtig miljoen euro in zijn contract staan. Volgens Marca is Bayern bereid om dit bedrag over te maken naar Los Rojiblancos. Hernández viel op 8 december geblesseerd uit tijdens de thuiswedstrijd tegen Alavés en heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Atlético al gespeeld.

De 22-jarige back lijkt na 1 januari de met afstand duurste speler in de selectie van Bayern te worden. De regerend Bundesliga-kampioen betaalde in de zomer van 2017 een som van 41,5 miljoen aan Olympique Lyon om Corentin Tolisso over te nemen. De Franse controleur is tot op heden de recordaankoop van Bayern, maar zijn landgenoot Hernández lijkt dus bijna het dubbele te gaan kosten.