Alcácer - ploegmaat van Witsel bij Dortmund - pakt opvallend record

19-12-2018 14:31

Axel Witsel is bezig aan een schitterend seizoen bij Borussia Dortmund. Dat kan ook gezegd worden van Paco Alcácer. De Spaanse aanvaller maakte dit seizoen al tien goals … als invaller.

In de competitie staat de teller van Alcácer al op twaalf treffers. In de Bundesliga doet niemand beter. De teller van ploeggenoot Marco Reus staat momenteel op tien. Reus had daarvoor 1.393 speelminuten nodig. Alcácer speelde dit seizoen in de Bundesliga amper 468 minuten. Robert Lewandowski trof dit seizoen ook tien keer raak. De Pool van Bayern München had daarvoor 1.249 speelminuten nodig.

Beste joker van de Bundesliga
Alcácer maakte dus haast al zijn doelpunten als invaller. Na amper zestien speeldagen mag hij zich al de beste 'joker' van de Bundesliga ooit noemen. Niemand scoorde in de geschiedenis van het Duitse voetbal meer goals als invaller in één seizoen. Nils Petersen (Freiburg, 2016-2017) en Ioan Viorel Ganea (VfB Stuttgart, 2002-2003) waren met negen treffers de vorige recordhouders.

Afgelopen weekend scoorde Alcácer als invaller. Ondanks zijn treffer verloor Dortmund voor de eerste keer dit seizoen. Fortuna Düsseldorf – waar Dodi Lukebakio aan het kanon stond – was met 2-1 te sterk.

Niet tegen Club Brugge
In de Champions League speelde Alcácer door een spierblessure niet tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion. In Dortmund werd hij na 45 minuten zelf vervangen. Scoren deed hij in de eerste helft niet.