'Coach uit Italië gokt op twee paarden: laagvlieger uit laars, anders Anderlecht'

'Coach uit Italië gokt op twee paarden: laagvlieger uit laars, anders Anderlecht'

19-12-2018 13:48 Laatste update: 13:57
6

Karim Belhocine neemt tot het einde van 2018 de honneurs waar als trainer van RSC Anderlecht. Vanaf de winterstage moeten de Brusselaars beschikken over een nieuwe trainer. Vanuit Italië duikt nu een nieuwe, opvallende naam op.

La Gazzetta dello Sport koppelt Roberto Donadoni namelijk aan Anderlecht. Sterker nog: de Italiaanse trainer zou al aangeboden zijn bij de Belgische recordkampioen. Donadoni is niet de eerste de beste, want in het verleden stond hij aan het roer van onder meer de Italiaanse nationale ploeg, Napoli SSC en Bologna. Bij die laatste club werd hij afgelopen zomer aan de kant geschoven.

Desondanks heeft Donadoni nog steeds een lopend contract bij de ploeg uit de universiteitsstad. Daarom zit de Italiaan ook met twijfels. Bologna doet het dit seizoen immers niet goed in de Serie A (slechts 17e) en daar zou trainer Pipo Inzaghi wel eens het gelag voor kunnen betalen. Als dat gebeurt, hoopt Donadoni terug aan de bak te gaan bij de laagvlieger.

Weet Inzaghi zijn vel echter te redden de komende weken, zou Donadoni het geweer van schouder veranderen. Anderlecht lijkt dan prioriteit nummer één te gaan worden. De 55-jarige coach staat namelijk te popelen om weer aan de slag te gaan. Of Anderlecht een samenwerking ziet zitten, is voorlopig koffiedik kijken.