Reden achter rode cijfers Antwerp: We hebben geïnvesteerd

Reden achter rode cijfers Antwerp: "We hebben geïnvesteerd"

20-12-2018 13:19 Laatste update: 13:19
12

Royal Antwerp FC heeft haar financiële jaarrekening gepubliceerd. Wie dacht dat de club door de overname van Paul Gheysens plots een goudmijn geworden is, komt  bedrogen uit. 

Thierry Debels, econoom en onderzoeksjournalist, publiceerde de cijfers van The Great Old via zijn Twitter-account. Die kleuren eerder rood. Zo leed de club in de periode 2017-2018 een verlies van zo'n vier miljoen euro. Dat is wel een verbetering tegenover het seizoen daarvoor. Toen bedroeg dat cijfer liefst 8,5 miljoen.

Naast het huidige verlies blijft Antwerp ook achtervolgd door zijn schuldenberg. Enkele jaren terug stond de oudste club van het land daardoor al aan de rand van de afgrond. Hoewel het nu op sportief vlak flink wat beter gaat, staat Antwerp nog steeds zo'n zestien miljoen in het krijt. 

Update 20/12 13.19: Volgens Het Nieuwsblad komt een groot deel van de rode cijfers door de verdubbeling van de loonkosten ten opzichte van vorig jaar. "We hebben inderdaad verder geïnvesteerd in onze spelerskern, maar ook in personeel", vertelde Dimitri Huygen, de communicatiemanager van The Great Old. Toch zou Antwerp maar de achtste grootste loonkosten hebben van de JPL.