Brys na nederlaag van STVV tegen Gent: “Ons laten afbluffen”

Brys na nederlaag van STVV tegen Gent: “Ons laten afbluffen”

19-12-2018 11:14
1

STVV lijkt even van haar wolk gevallen te zijn. Na een nederlaag in de competitie verloren de Kanaries nu ook in de Beker van België. STVV-trainer Marc Brys denkt te weten waarom dat komt.

STVV verloor met eigen veld van KAA Gent met 1-3. “Er was te weinig balvastheid, wat normaal één van onze sterktes zou moeten zijn. We hebben ons op fysiek en op kracht laten afbluffen. We speelden veel te veel in de sterkte van spelers als Esiti. Dat heeft met vorm en met frisheid te maken”, stelt Brys in Het Laatste Nieuws

Brys zag de bui al vroeg hangen. “Dan kom je in een situatie dat je geen drie ballen achter mekaar gegeven krijgt. Onze sleutelspelers hadden het moeilijk om enige lijn in het spel te brengen. Dan onderga je de wet van de sterkste. Dan gaat een gretig en zeer fel Gent met de buit lopen."

Zaterdag komt STVV weer in actie. Op Stayen ontvangt het KV Kortrijk. Voorlopig tellen de Kanaries zeven punten meer dan de Kerels. STVV vinden we terug op plaats vijf in de stand. Kortrijk staat momenteel tiende in de Jupiler Pro League.

Lees ookZorgen over Kalinic zijn waarschijnlijk snel van de baan