Verklapt Zetterberg transferplannen van RSCA? Een voornaamste kwaliteit

Verklapt Zetterberg transferplannen van RSCA? "Een voornaamste kwaliteit"

19-12-2018 09:02 Laatste update: 09:15
13

Pär Zetterberg is terug thuis bij RSC Anderlecht. De Zweed moet het paars-witte DNA overbrengen op de spelers. Maar wat is dat nu juist? In Sport/Voetbalmagazine licht de ex-speler toe wat dat juist inhoudt.

"Anderlecht staat gelijk aan klasse", opent Zetterberg. "Spelers die bij Anderlecht een contract tekenen moeten weten dat de supporters spektakel eisen en dat een nederlaag niet zomaar aanvaard wordt."

De Zweed beseft natuurlijk wel het voetbal de laatste jaren sterk geëvolueerd is. "Maar je moet als club trachten om je eigen principes te behouden en het DNA niet te grabbel te gooien", gaat hij verder.

Extra kwaliteit
Enkele weken terug zag Zetterberg paars-wit nog lang wedijveren met KRC Genk. "Maar zij hebben een Pozuelo , Trossard of Malinovski die het verschil kunnen maken als de ploeg niet goed speelt. In het verleden had Anderlecht elk seizoen dat soort spelers in de kern, maar die zijn er al een tijdje niet meer."

De assistent-coach weet wat er moet gebeuren met de huidige groep. "Ze kunnen allemaal voetballen. Daar ben ik van overtuigd. Maar een offensieve speler van Anderlecht moet een tegenstander kunnen uitschakelen – dat moet zelfs zijn voornaamste kwaliteit zijn", hint Zetterberg naar de aankomende transferperiode.