Veljkovic spreekt: 'Meevaller voor Vertenten, drama dreigt voor KV Mechelen en WB'

Veljkovic spreekt: 'Meevaller voor Vertenten, drama dreigt voor KV Mechelen en WB'

19-12-2018 07:00 Laatste update: 07:13
40

Spijtoptant Dejan Veljkovic, spilfiguur in het voetbalschandaal in ons land, heeft alles gezegd wat hij weet. Na ruim twaalf dagen deed de spelersmakelaar alles uit de doeken. Dat staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

De Serviër bracht de speurders op de hoogte van alle professionele contacten die hij onderhield. Bovendien liet Veljkovic hen alle documenten in zijn witte, maar vooral ook zwarte boekhouding zien. Dit kan naar verluidt slecht nieuws betekenen voor “een hele hoop” spelers en trainers.

De komende weken zal het gerecht haar werk doen en tientallen personen verhoren wat betreft de zwarte boekhouding. Veljkovic verklaarde onder meer dat er sprake is van zwartgeldconcstructies en vennootschappen.

Het gedeelte matchfixing wordt slechts als een miniem deel van het strafdossier gezien. Toch liet de Serviër zich ook daarover uit. Zo bekende Veljkovic volgens HLN dat hij bij KV Mechelen en Waasland-Beveren ging spreken over het regelen van de degradatiestrijd.

Matchfixing
Dat kan wel eens slecht nieuws betekenen voor beide clubs, want de spelersmakelaar geeft toe dat er daar over concrete bedragen gesproken is. Het hele verhaal van Veljkovic is dan weer positief voor scheidsrechter Bart Vertenten, zijn naam werd niet genoemd in die zaak.

De KBVB voert in die zaak trouwens een eigen onderzoek. Zo kreeg de voetbalbond al enkele (ex-)leden van Waasland-Beveren over de vloer. Zij willen voor het einde van het seizoen beslissen over de eventuele degradatie of schrapping van beide clubs.