Moeten Rode Duivels vrezen voor hun plaats? Vertrek Mourinho slecht nieuws

Moeten Rode Duivels vrezen voor hun plaats? "Vertrek Mourinho slecht nieuws"

18-12-2018 19:48
22

Het huwelijk tussen Manchester United en José Mourinho is afgelopen. Volgens voetbaljournalist en Manchester United-kenner François Colin kan dat weleens slecht nieuws zijn voor Romelu Lukaku.

"Ik vrees dat Mourinho weinig positiefs achtergelaten heeft", vertelde Colin aan Sporza. "Hij heeft de Europa League gewonnen, maar voor een club als Man.United is dat toch maar een troostprijs. Voor de rest heeft hij de club op vele manieren in een negatief daglicht geplaatst. Vaak gedroeg hij zich niet heel sympathiek. En hij laat ook een erfenis na van een aantal spelers die niet echt bij de club passen, maar die hij gehaald heeft omdat ze in zijn visie van voetbal passen."

Marouane Fellaini en Romelu Lukaku behoorden tot de favoriete spelers van de Portugese coach. "Ik sluit niet uit dat het vertrek van Mourinho wel eens slecht nieuws zou kunnen zijn voor Lukaku", stelde Colin. "Die is echt gehaald binnen de voetbalfilosofie van Mourinho. Groot en sterk, terwijl de spitsen van Man.United in de loop van de geschiedenis toch vooral jongens waren met een actie, spelers die technisch sterk zijn."