The Sun: Man United bereid om 45 miljoen (!) te betalen voor droomkandidaat

The Sun: Man United bereid om 45 miljoen (!) te betalen voor droomkandidaat

18-12-2018 16:27
2

Manchester United zet vól in op de komst van Mauricio Pochettino. Met dat nieuws pakt The Sun dinsdagmiddag groot uit. United, dat zich eerder op de dag ontdeed van José Mourinho, is volgens de krant bereid om een astronomisch bedrag te betalen voor de Argentijnse manager van Tottenham Hotspur. 

Eerder dit jaar zette Pochettino (46) zijn handtekening onder een nieuw, vijfjarig contract in Londen. Door die langdurige deal kan Spurs-eigenaar Daniel Levy nu de absolute hoofdprijs vragen aan clubs die de manager willen inlijven. Het zou gaan om zo'n 45 miljoen (!) euro. 

The Sun schrijft dat United bereid is om die afkoopsom op tafel te leggen. De leiding van de club is er veel aan gelegen om na drie mislukte aanstellingen - David Moyes, Louis van Gaal en Mourinho - nu voor een kandidaat te gaan die zich voor de lange termijn kan en wil verbinden aan United. Pochettino heeft bij Spurs laten zien dat hij graag met talenten en eigen jeugd werkt. Hij heeft bij Levy ook nooit gezeurd om grote aankopen. 

Zomer
United is overigens van plan om tot het einde van het seizoen een interim-manager aan te stellen. Meerdere kandidaten worden genoemd. Pochettino is in beeld voor komende zomer; The Red Devils weten dat Spurs hoe dan ook niet wil meewerken aan een vertrek tijdens het seizoen. 

Pochettino is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Spurs. Eerder stond de Argentijn aan het roer bij Southampton en Espanyol. Met Tottenham kwalificeerde Pochettino zich drie keer op rij voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Momenteel staat Tottenham op de derde plek, zes punten achter koploper Liverpool. 

Lees ook: Pochettino wil niets zeggen over United: 'Kan niet reageren op dit soort vragen'