Hard verdict: 'Lokonga zien we dit seizoen niet meer terug bij Anderlecht'

Hard verdict: 'Lokonga zien we dit seizoen niet meer terug bij Anderlecht'

18-12-2018 15:13 Laatste update: 16:00
21

Anderlecht-middenvelder Albert Sambi Lokonga liep een zware knieblessure op tegen Cercle Brugge (2-1 verlies). Er werd gevreesd voor een maandenlange afwezigheid. Die vermoedens worden bevestigd door Het Laatste Nieuws.

Lokonga werd in Antwerpen onderzocht door Geert Declercq en die stelde vast dat Lokonga de kruisbanden in zijn knie heeft gescheurd. Volgens Het Laatste Nieuws staat hem een revalidatie van zes maanden te wachten. Dat betekent dat het jeugdproduct al zijn laatste wedstrijd van het lopende seizoen heeft gespeeld. Het is nog niet bekend wanneer Sambi Lokonga onder het mes gaat. Mogelijk deelt Anderlecht dat een dezer dagen mee.

Het wegvallen van de talentvolle middenvelder is ook pech voor interim-coach Karim Belhocine. Adrien Trebel en Yevhen Makarenko missen ook door blessure, waardoor de spoeling dun is.

De 19-jarige Lokonga beleefde dit seizoen onder Hein Vanhaezebrouck zijn doorbraak, nadat hij in december 2017 zijn debuut maakte in de Brusselse hoofdmacht. Hij kwam dit seizoen al tot acht optredens, maar daar blijft het dus ook helaas bij.