AS Monaco wil actie ondernemen in januari: 'Henry denkt aan Rode Duivel'

AS Monaco wil actie ondernemen in januari: 'Henry denkt aan Rode Duivel'

18-12-2018 14:56 Laatste update: 14:59

Nacer Chadli en Youri Tielemans kennen een zeer moeizaam seizoen bij AS Monaco, dat voorlaatste staat in de Ligue 1. Er wordt in januari dan ook actie verwacht op de transfermarkt. Michy Batshuayi wordt mogelijk binnengehaald als oplossing voor de problemen.

Het Franse Le 10 Sport meldt namelijk dat Batshuayi in de belangstelling staat van Monaco. 'Batsman' wordt momenteel nog door Chelsea verhuurd aan Valencia, maar de spits kan met drie goals in twintig optredens geen potten breken bij de Spanjaard. Valencia zou om deze reden een vroegtijdig einde willen maken aan de teleurstellende samenwerking.

AS Monaco zou in dit scenario snel zaken willen doen met Chelsea. Monaco-trainer Thierry Henry en Batshuayi kennen elkaar uiteraard van hun gezamenlijke periode bij de Rode Duivels, waar de T2 en de aanvaller een goede band met elkaar onderhielden. Henry en de zijnen hebben met 16 goals in 17 competititematchen een scoringsprobleem en de ploeg uit het prinsdom zou Batshuayi als aanvallende versterking overwegen.

Monaco zou overigens niet de enige Franse club zijn, die de ontwikkelingen rond Batshuayi op de voet volgen. Onze landgenoot zou ook in beeld zijn bij ex-club Olympique Marseille.