Ex-trainer getipt als opvolger van Vanhaezebrouck: Dan denk ik meteen aan hem

Ex-trainer getipt als opvolger van Vanhaezebrouck: "Dan denk ik meteen aan hem"

18-12-2018 11:36
19

Peter Bosz is samen met Frank de Boer de topkandidaat om Hein Vanhaezebrouck op te volgen bij RSC Anderlecht. Toch ontving paars-wit nog tal van CV's in de bus. Gilles De Bilde heeft een duidelijke voorkeur, zo liet hij weten bij HLN-Vista.

"Ik hoor namen als Bosz of De Boer, maar ik weet eerlijk gezegd niet of een Nederlander wel een goede oplossing zou zijn", opent de ex-speler van Anderlecht. De gewezen Gouden Schoen zou het dichter bij huis zoeken.

"Men moet misschien iemand aanstellen die het DNA van de club kent, en opnieuw het Anderlecht van weleer wil creëren, en dan denk ik onmiddellijk aan Franky Vercauteren", aldus De Bilde. Vercauteren loodste Cercle Brugge vorig seizoen nog naar de Jupiler Pro League.

Op langere termijn
Journalist Niels Poissonnier vreest dat dit verkeerd zou uitdraaien. "Ik denk dat Vercauteren iemand is die op korte termijn wel resultaten zou kunnen halen met Anderlecht, maar waar het op lange termijn dan weer niet zal lukken. Men moet bij Anderlecht inzien dat het in een soort overgangsfase zit, en dan moet het denken op lange termijn", klinkt het.