Lokeren likt wonden: 'Zes basisspelers missen derby van het Waasland'

Lokeren likt wonden: 'Zes basisspelers missen derby van het Waasland'

18-12-2018 10:15
1

Sporting Lokeren kon zich afgelopen weekend naast Moeskroen hijsen na een knappe 2-0 overwinning tegen STVV. De Tricolores zagen wel enkele pionnen uitvallen voor de zeer belangrijke derby tegen Waasland-Beveren van aanstaande zaterdag. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

In de thuiswedstrijd tegen de Kanaries zag Lokeren na rust zowel Marko Miric als Ari Skulason uitvallen met een enkelblessure. Men vreesde meteen voor het ergste, en dat is nu gebleken. Verder onderzoek toonde aan de aanvaller en linksachter een scheurtje in de ligamenten opgelopen hebben.

Daardoor is voor hen het voetbaljaar 2018 al voorbij. Tegen Waasland-Beveren mist Lokeren ook al Killian Overmeire en José Cevallos, zij pakten hun vijfde gele kaart en zijn dus geschorst. Alsof dat nog niet genoeg is kan Trond Sollied ook nog niet rekenen op Mickaël Tirpan(stressfractuur) en Steve De Ridder(schouder).

Steun van de supporters
Lokeren zal de levensbelangrijke derby op de Freethiel aanvatten met tal van afwezigen, maar zij krijgen wel een extra boost komende zaterdag. Zo maakte supportersgroep Authentics bekend dat het bezoekersvak helemaal uitverkocht is, goed voor ruim 700 fans.