Wesley slachtoffer van vechtpartij in discotheek: duo verschijnt voor de rechter

Wesley slachtoffer van vechtpartij in discotheek: duo verschijnt voor de rechter

18-12-2018 09:49
1

Wesley Moraes is een onbetwistbare titularis bij Club Brugge, maar zijn verblijf in ons land ging niet altijd over rozen. Zo blijkt hij in mei 2016 betrokken te zijn geraakt bij een vechtpartij in een discotheek. Dat brengt onder andere de Krant van West-Vlaanderen naar buiten.

Op 2 mei 2016 ontstond er in discotheek Diedjies een ruzie tussen twee groepen. Een gezelschap Russische jongeren aan de ene kant en aan de andere kant een groep voetballers, waaronder Wesley en zijn begeleider Gilberto Tavares. Er werden klappen uitgedeeld, waarbij Wesley enkele vuistslagen tegen zijn hoofd zou hebben gekregen. Naar verluidt raakte de Braziliaanse spits daarbij gewond aan het oog.

Begin deze week verschenen er in Kortrijk dan eindelijk twee jongeren van Russische afkomst voor de rechter in deze zaak. Verdachte Mayr-Ali K. bekende via zijn advocaat en hoopt er met een werkstraf vanaf te komen. De openbare aanklager vorderde een celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro. Rasul Z., de tweede beklaagde, ontkent zijn betrokkenheid en vroeg om deze reden de vrijspraak.

Wesley besloot zich overigens geen burgerlijke partij te stellen. Het is nog niet bekend wanneer er uitspraak wordt gedaan door de rechtbank.