Leko krijgt aanwijzingen om ongeslagen Salzburg te kloppen

Leko krijgt aanwijzingen om ongeslagen Salzburg te kloppen

18-12-2018 07:40
2

In de Europa League neemt Club Brugge het in de volgende ronde op tegen Red Bull Salzburg. An sich is dat niet de grootste naam, maar mogelijk wel één van de gevaarlijkste ploegen die Blauw-Zwart kon loten. De Oostenrijkers verloren dit seizoen nog geen match. Toch heeft de ploeg ook zwakke punten volgens Richard Niederbacher.

Lees ook: Onder de loep: Club Brugge treft tegenstander die dit seizoen nog niet(!) verloor

Niederbacher is een voormalig Oostenrijks international. Hij kwam ook uit voor Waregem. Vorig seizoen zag hij zijn landgenoten de halve finale van de Europa League bereiken. Red Bull Salzburg schakelde toen onder meer Dortmund en Lazio uit. Dit seizoen pakte het in de groepsfase achttien op achttien in een groep met Celtic, Leipzig en Rosenborg. In de eigen competitie wonnen de Oostenrijkers vijftien keer en speelden ze drie keer gelijk. Verliezen deden ze nog niet in de Oostenrijkse Bundesliga.

Meedraaien in Duitse Bundesliga
"Het Is een heel sterke ploeg, die erbovenuit steekt in Oostenrijk. Salzburg telt 48 punten in de competitie, de tweede (LASK, red.) 34... Ze hebben nog geen match verloren. Ongelooflijk. Het zou eigenlijk beter zijn als Salzburg in de Bundesliga zou mogen aantreden - ik zie ze er vijfde of zesde eindigen", stelt Niederbacher in Het Laatste Nieuws.

Leko kan volgens Niederbacher wel met enkele zaken rekening houden om de dubbele confrontatie met Salzburg in het voordeel van Club Brugge te beslechten. "Hun mindere punten? Pongracic, een verdediger, is een beetje het zwakke punt. Hij is nonchalant en maakt regelmatig foutjes.. Salzburg kiest er altijd voor om hoog druk te zetten. De spitsen moeten direct de bal zien te recupereren."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen grote naam, maar ook niet te onderschatten. @fcredbullsalzburg is de tegenstander van @clubbrugge!

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op