'Manchester United wil primeur realiseren, maar stuit op tegenwerking Mourinho'

'Manchester United wil primeur realiseren, maar stuit op tegenwerking Mourinho'

17-12-2018 22:01

Manchester United en manager José Mourinho groeien steeds verder uit elkaar, schrijft The Telegraph maandagavond. De Premier League-grootmacht wil voor het eerst in de clubgeschiedenis een technisch directeur aanstellen, maar de clubleiding kan geen overeenstemming bereiken met Mourinho over de nieuw in te vullen positie.

Volgens de Britse krant is Mourinho niet per se tegen de aanstelling van de technisch directeur, maar zijn er weinig kandidaten beschikbaar in wie de Portugees het ziet zitten. Manchester United zit hierdoor in een lastig pakket: de club zit nog tot medio 2020 aan Mourinho vast en kan de plannen waarschijnlijk pas over anderhalf jaar doorvoeren.

Het ontslaan van de Portugees zou de club een miljoenen kosten en lijkt geen optie: de club had het contract van Mourinho bij een voortijdige Champions League-uitschakeling relatief goedkoop kunnen ontbinden, maar dat scenario is niet meer mogelijk.

Ondertussen lijkt de manager qua transferbeleid nog steeds niet op één lijn met de clubleiding te zitten. Mourinho wilde afgelopen zomer per se een verdediger van naam halen, maar Manchester United slaagde niet in die missie, tot grote frustratie van de manager. In de winter wil men voor een nieuwe kans gaan, maar The Telegraph vraagt zich af of er een grote club is die één van zijn topverdedigers aan The Red Devils wil verkopen.